Even voorstellen...Ik ben in 1971 in Den Haag geboren, maar groeide op in Doorwerth, vlak bij Arnhem. Mijn lagere- en middelbare schooltijd bracht ik voornamelijk tekenend door, en daarmee werd mijn beroepskeuze al snel duidelijk.

In 1995 studeerde ik af op de Hogeschool voor de Kunsten te Kampen, met als afstudeerrichting Illustratie. Tijdens mijn studie liep ik stage bij dagblad Trouw, waarvoor ik vervolgens jarenlang illustraties en ook een serie cartoons ("de oplossing") heb getekend. In 2001 verscheen een dagelijkse serie cartoons ("Rik") in de Volkskrant. De tekeningen hadden het economische nieuws als onderwerp. Vanaf 2002 publiceer ik cartoons en illustraties in Het Financieele Dagblad.

In mijn tekeningen hanteer ik verschillende stijlen en technieken, maar humor voert vaak de boventoon, en ik probeer dit steeds te laten terugkeren. Behalve voor dagbladen werk ik ook voor andere opdrachtgevers, waaronder Vrije Vogels, stichting Obesitas, st. Kunst en Cultuur Groningen, st. Oude Groninger Kerken.

Recentelijk heb ik de training Beroepskunstenaar in de Klas (BIK) afgerond, en geef ik illustratieworkshops voor basisscholen.
Ik woon en werk in Groningen.
illustraties cartoons
biografie contact
klik voor meer over rik en BIK